Barion Pixel

Kérdések

Válaszok weboldal, webáruház nyitással, egyedi fejlesztéssel kapcsolatban felmerülő kérdésekre

Az alábbiakban összegyűjtöttünk pár kérdést, ami a fejlesztéssel kapcsolatban gyakran felmerült a munkák során. Ha nem találsz választ a kérdésedre, keress minket bizalommal bármelyik elérhetőségünkön, és segítünk tisztábban látni.


Mennyibe kerül egy weboldal elkészítése?

Attól függ, milyen bonyolultságú alkalmazást szeretnél. Az oldal működése, komplexitása határozza meg a végösszeget, ezért mindig előzetes egyeztetés alapján adunk árajánlatot. Egyszerű weboldalak fejlesztését már 20.000 Ft-tól tudjuk vállalni, webshop esetén pedig már 80.000 Ft-tól tudunk biztosítani használható rendszert (max. 300 termék) esetén.

Számolni kell karbantartási díjjal is, mely alapesetben az alábbiakat tartalmazza:

 • domain név hosszabbítás (1.700 Ft-tól / év)
 • SSL tanusítvány (6.500 Ft-tól / év)
 • tárhelyszolgáltatás (2.000 Ft-tól / év)
 • az esetlegesen felmerülő újabb funkciók fejlesztése (opcionális, megegyezéshez kötött)

Hogy az oldal jogi szempontból is megfeleljen az előírásoknak, javasolt elkészíttetni egy internet-jogokra szakosodott ügyvéddel a szükséges dokumentumokat (lásd: Milyen jogi feltételeknek kell megfelelnem ahhoz, hogy webshopot nyithassak?). 


Mennyi idő alatt lehet működő weboldalam / webshopom?

akár 1 héten belül, ha rendelkezel az alábbiakkal:

 • weboldal menürendszer tervezete
 • weboldalon megjeleníteni kívánt képek (pl. főoldali nagy kép, lapozó)
 • aloldalak szöveges tartalmai (pl. bemutatkozás, kapcsolat oldal, stb).
 • webshop esetén:
  • árulni kívánt termékkategóriák listája
  • árulni kívánt termékek listája excelben, azok árával, jellemzőivel, stb.
  • árulni kívánt termékek képei

Természetesen a fenti anyagok összegyűjtése ritkán kivitelezhető 1 hét alatt, de minél részletesebb tervekkel és tartalommal rendelkezel, annál gyorsabban fogjuk tudni elkészíteni a weboldalt.

Lényegében ezen tartalmak képezik a weboldalt magát. Ezekből amint összegyűlt az induláshoz szükséges mennyiség, onnantól számítva akár másnapra el tudjuk készíteni az oldal beta verzióját, részben vagy teljesen feltöltve az általad küldött adatokkal, vagy akár üres vázként, amit az admin felületen tudsz manuálisan feltölteni és kezelni.

Webshop esetén ebben a kártyás fizetés is benne van?

Induló webshop esetén nem. Az oldalnak kezdetben rövid ideig (néhány hét) üzemelnie kell, illetve a bankkártyás fizetés engedélyezésnek van egy változó átfutási ideje (1-2 hét).

Az azonnali kártyás fizetés beépítéséhez az üzemeltetőnek rendelkeznie a megfelelő jogi háttérrel ahhoz, hogy online kereskedelmet folytasson (lásd következő kérdés).

A kártyás fizetés intergrálására a barion szolgáltatása vehető igénybe az általunk készített oldalakon, ehhez szükség van arra, hogy az oldal üzemeltetője rendelkezzen Barion regisztrációval, és létrehozzon azon belül úgynevezett Elfogadóhelyet a webshophoz. 

Az elfogadóhelyet a Barion elbírálja, és ha minden jogi feltételt rendben talált, engedélyezi (Nyitva státuszra állítja) az elfogadóhelyet, ezt követően válik aktívvá az azonnali bankkártyás fizetés, mint fizetési mód a megrendelés leadásakor.

Amennyiben a weboldal élesítését követően a Barion regisztráció is megtörténik, és nem merül fel semmilyen probléma részükről (pl. hiányosan kitöltött cégadatok, jogi háttér, stb), akkor kevesebb mint egy hónap alatt lehet a nulláról egy működő webáruházad, ahol a vásárlók azonnal tudnak kártyával fizetni a leadott megrendelésükért.

A fentiekben leírtakhoz hasonló módon integrálható Barion helyett PayPal fizetés is.

A vásárlóknak webshopon történő vásárláshoz természetesen nincs szükség Barion (vagy PayPal) regisztrációra, az oldalon történő megrendelés kifizetéshez a megrendelőnek a bankkártya-adatokat kell megadnia.


Milyen jogi feltételeknek kell megfelelnem ahhoz, hogy webshopot nyithassak?

 • számlaképesség: a vállalkozási forma bármi lehet, egyéni vállalkozás, kft., stb.
 • székhely szerinti közjegyzőnél bejelenteni a tevékenységi körök közé a 4791-es TEOR számot (Csomagküldő, internetes kiskereskedelem)
 • környezetvédelmi termékdíj fizetése (ha csomagolást is igénybeveszünk a termékek kézbesítéséhez, tehát az esetek 99%-ában)
 • adatkezelési tevékenység bejelentése a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság hatósághoz

Továbbá az Általános adatok megjelenítési kötelezettsége értelmében szerepelnie kell a weboldalon: 

 • Megrendelés elküldése előtti tájékoztatás
 • Megrendelés után visszaigazolás küldésének kötelezettsége
 • Adatvédelmi tájékoztató
 • Szállítási információ
 • Szavatosság, jótállás
 • Elállási jog
 • Kötelezően megjelenítendő adatok a termékről 

Mivel minden weboldal esetén az adott cég / vállalkozás profiljára, tevékenységi körére, stb. szabott tartalomra van szükség, a fenti dokumentumokat javasolt egy internet-jogokra szakosodott jogásszal egyeztetve elkészíteni, mert probléma esetén (hiányos adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi incidens, stb.) az oldal üzemeltetője felelősségre vonható.


Egyik ismerősöm / rokonom ismerőse is rakott már össze weboldalt. Mért fizessek többet - vagy fizessek egyáltalán - egy olyan szolgáltatásért, amihez akár ingyenesen is hozzájuthatok?

Olyan oldalak esetén, amit valódi szakmai tudás nélkül rak össze valaki, nem érdemes pénzt áldozni, mert az esetek túlnyomó többségében a végeredmény is hasonlóan profi lesz.

Természetesen egy egyszerű, további beavatkozást ritkán igénylő oldal esetén olcsóbb megoldás lehet egy ingyenes weboldal motor használata, így csak az évente esedékes infrastruktúra-költséggel kell számolni (domain név, tárhelyszolgáltatás), de a weboldal üzemeltetése, karbantartása, esetleges továbbfejlesztése az esetek többségében nehézkes, és legtöbbször az oldal teljes újraépítésével jár.

Egyszerű oldalak fejlesztését már 20.000 Ft-tól vállaljuk, az oldal működése során a használt rendszernek köszönhetően nem fog olyan hibákba ütközni, melyek sokasága fordul elő egy szaktudás nélkül, szívességből összerakott oldalon.


Miben tud többet egy általatok készített oldal...

...mint egy wordpress / joomla alapú, ingyenesen elérhető weboldal készítővel létrehozott weblap?

Ha tényleg csak egy egyszerű, sablonos weboldalra van szükséged, valóban jó és olcsó megoldásnak tűnhet egy ingyenes tartalomkezelő, u.n. CMS használata. Ehhez vagy találnod kell egy fejlesztőt, aki telepíti a CMS-t a tárhelyedre, és feltölti a tartalmakat (itt neki kell fizetned), vagy magad kell telepítened és kezelned az egész rendszert (így tulajdonképpen az időddel "fizeted meg" a fejlesztést).

Az ingyenes CMS-ek telepítésekor / üzemeltetésekor nem szakszerűen elvégzett beállítások veszélyes biztonsági és adatvédelmi problémákat okozhatnak, míg a nálunk üzemeltetett oldalak rendszeresen korszerű biztonsági ellenőrzéseken esnek át.

Az alábbiakat egy ilyen tartalomkezelővel vagy egyáltalán nem, vagy csak részben, nehézkesen, sok idő alatt, drágán lehet megoldani:

 • teljesen testreszabható kinézet
 • profi keresőoptimalizálás
 • a weboldal hosszútávú karbantartása
 • egyedi elképzelés alapú működés fejlesztése az oldalhoz

A működést biztosító motor nálunk bármilyen funkcióval kiegészíthető, ami nem feltétlenül létezik, vagy csak nehézkesen integrálható.

Érdemes mérlegelni a fentieket, és annak tükrében dönteni az ingyenes tartalomkezelők használata, és az egyedi fejlesztés között.

...és webshop esetében, mint egy hagyományos bérelhető webáruház (Magento, Shoprenter, Prestashop)?

 A fenti három felsorolt előnyönt leszámítva, hosszútávon olcsóbb is.

Ezen rendszerek használatáért minden hónapban fizetni kell, hónapokon, éveken át.

Az általunk fejlesztett oldalak esetében, az élesítést követő években ha az üzemelés során nem merül fel újabb fejlesztés (leszámítva a hibajavítást), a karbantartási díj kimerül a domain és a tárhely költségében, ami akár több 10.000 Ft-al olcsóbb, mint egy "bérelhető" webshop esetén.


Mi történik, ha mégsem vagyok elégedett a weboldallal, vagy a szolgáltatással?

Igyekszünk maradéktalanul kielégíteni a weboldal fejlesztésével, karbantartásával kapcsolatos igényeket. Ennek ellenére előfordulhat, hogy valamilyen okból kifolyólag mégsem szeretnél tovább az oldallal foglalkozni, vagy azt nálunk üzemeltetni.

Amennyiben nem tudunk megoldást találni a problémára, abban az esetben szükség esetén az oldalon található összes tartalmat a rendelkezésedre bocsájtjuk feldolgozható formátumban (XML, Excel tábla, stb). Ezáltal az oldalra feltöltött termékek, aloldalak, stb. más fejlesztő segítségével importálhatóak, átvihetőek egy másik rendszerbe is.

Az admin felületen a megfelelő jogosultság birtokában (például üzemeltető) szintén lehetőséged van az összes adat (pl. termékadatok), vagy annak csak egy részének kinyerésére adatként (pl. excel táblában).

Logo

vvortex

Weboldalak, webshopok, web-alkalmazások készítése több, mint 9 év tapasztalattal, korszerű technológiákkal, rugalmas kondíciókkal.

info@vvortex.hu
+36 30 799 9102
© vvortex
powered by wAdmin | v3.5.1 | vvortex.hu