Barion Pixel

Weboldalkészítés folyamata

Ötlettől a működésig - ezekre a lépésekre van szükség ahhoz, hogy saját oldalad / webáruházad legyen.

1. Induló tartalom összegyűjtése

Induláshoz optimális, ha rendelkezel összegyűjtött címekkel, szövegekkel, képekkel, vagyis induló tartalommal amiket használni szeretnél az oldalon. Például:

 • a kívánt aloldalak tartalma (pl. bemutatkozás aloldal, kapcsolat aloldalon megjelenő szöveg)
 • menüpontok (fejlécben és a láblécben megjelenő hivatkozások, hova mutassanak)
 • webshop / katalógus esetén:
  • kategóriák (pl. ruha, elektronikai cikk)
  • termékek
  • termékjellemzők (pl. szín, méret)
 • ha van elképzelésed az oldal szín- vagy formavilágáról, esetleg hasonló kinézetet szeretnél, mint egy meglévő weboldal

Minél több és részletesebb tartalommal rendelkezel, annál hamarabb tudjuk üzembe helyezni a weboldalad.

A meglévő tartalmak felhasználásával elkészítjük a weboldalad vázát, melyet ezután az admin felületen magad is kezelhetsz.

Nagyban gyorsít a folyamaton, ha a termékek vagy egyéb tartalmak listája hozzáférhető Excel (vagy egyéb) táblázatban. Logikusan felépített táblázat esetén importálni tudjuk az adatokat (akár több ezres tételszám esetén is). Minél részletesebb és pontosabb az excel, annál részletesebb lesz a weboldal is (pl. összes termékjellemző szerepel a termékekhez). A legoptimálisabb, ha a termékkép fájlok katalógusszám alapján elnevezve rendelkezésre állnak. A későbbiekben természetesen az ilyen módon importált termékek is tovább szerkeszthetőek. 

2. Árajánlat, fejlesztés specifikálása

Megegyezés után árajánlatot adunk a fejlesztés elvégzésének költségeiről.

Az árajánlat elfogadása után szerződés-tervezetet készítünk a fejlesztésről. A dokumentumot ezután lehetőség van saját ügyvéddel is átnézetni, majd közösen egyeztetve véglegesítjük.

A weboldalad működéséről u.n. specifikációt készítünk, mely tartalmazza a rendszer funkcióinak pontos leírását (a weboldal és az admin működését). Ezt a szerződés csatolmányaként és biztosítékaként kezeljük, hogy a weboldal tényleg maradéktalanul kiszolgálja a specifikációban foglaltakat.

A szerződésben foglaltak szerint a fejlesztés költségeiről számlát adunk.

A webshop üzemeltetéshez szükséges jogi háttérről a Kérdések aloldalon olvashatsz.

3. Domain név és SSL tanusítvány beszerzése

Ha van már meglévő domain neved / neveid, ez a rész tárgytalan. Ebben az esetben a domainszolgáltatód adminisztrációs felületen kell a vvortex tárhelyre irányítani a címet vagy címeket az oldal élesítésekor (a weboldal publikálásakor). 

Először is szükség van egy domain névre (vagy nevekre), mely a böngészőben megnyitva a weboldalra irányít.

Ennek ügyintézését végezheted tőlünk függetlenül is, ez esetben viszont neked kell megújítanod minden esedékes évfordulón az érvényességét.

Amennyiben a domain szolgáltatást nálunk igényled, annak ára az alábbiak szerint alakul:

 • .hu végződés esetén: 1.700 Ft / év
 • .com / .net / .org / .info végződés esetén: 4.500 Ft / év
 • SSL tanusítvány: 6.500 Ft / év

Erősen ajánlott beszerezni SSL tanusítványt is a használt domainhez. Ez biztosítja a weboldalon beírt információk titkosított csatornán történő küldését, mely elengedhetetlen személyes adatok, webshop esetén bankkártyaadatok megadása miatt. 

Habár léteznek ingyenes SSL tanusítványt kínáló szolgáltatások is, de ezek sokkal alacsonyabb megbízhatóságúak, mint egy hagyományos, fizetős SSL.

Ha más domain végződést szeretnél, az is megoldható, ezesetben jelezd ezt is felénk.

4. Tárhely

A tárhelyet minden általunk készített oldalhoz mi biztosítjuk. Ezáltal ismerős és kipróbált környezetben tudjuk biztosítani a weboldalad zavartalan működését.

Ezen található a weboldal motorja, maga a programkód, és alapértelmezetten a weboldalhoz tartozó képek, fájlok, stb. is.

A domain nevet erre a tárhelyre, azon belül a te weboldaladra irányítjuk.

A tárhely éves költsége függ a weboldal méretétől [képek száma, mérete].

A tárhely üzembe helyezésének nincs várakozási ideje, ha megvan a tartalom és a domain név, azonnal rendelkezésre áll.

5. Arculat elkészítése

Amíg az összes induló tartalom felöltésre kerül, és egyeztetjük az oldal működésének részleteit, elkészítjük az oldal egyedi grafikai kinézetét, és annak a weboldal motorra "illesztését" (sitebuild). 

Kérés szerint egy meglévő weboldal mintájára, vagy az alapoktól kezdve megtervezzük a weboldal megjelenését (főoldal, aloldalak, terméklisták, adatlapok, stb). Részletes, teljes arculatterv elkészítése egyeztetést követően 1-2 hét. 

Az átadott oldal grafikája a későbbiekben igény és megegyezés szerint megváltoztatható, korszerűsíthető.

6. Tartalom feltöltése

Ezen idő alatt optimális esetben megtörténik az induló tartalom feltöltése.

Nagyban gyorsítja az oldal , ha például a termékek listája hozzáférhető minél részletesebb [lásd 1. pont] excel vagy csv táblázatban.

Ha nem történt automatizált adatfeltöltés, a tartalmakat manuálisan, az admin felületen kell létrehozni (aloldali szövegek, termékek, stb).

Ha a weboldal indításához elégséges tartalom feltöltésre került, az oldal élesíthető, vagyis publikálható.

7. Weboldal élesítése

A kiválasztott domain név / domain neveket a tartalommal feltöltött tárhelyre irányítjuk, így megkezdődhet az üzemeltetés.

Az oldalon küldött üzeneteket, illetve a megrendelésekről szóló e-mail értesítéseket ezután az üzemeltető kapja.

Tartalom kezelése

Az oldalon megjelenő tartalmak az admin felületen kezelhetőek. 

Az oldal működése során szerkeszthetőek az aloldali tartalmak, a menüpontok, a termékkategóriák, stb. Az átadott admin felület a specifikációban meghatározott műveletek elvégzésére alkalmas.

Weboldal karbantartása

Az oldal működését folyamatosan monitorozzuk. Minden esetlegesen bekövetkező rendszerhibáról értesítést kapunk. Ezeket ésszerű időn belül javítjuk. Ha az üzemeltető fedez fel és jelez hibás működést, egyeztetés után megvizsgáljuk és elhárítjuk. Az üzemeltetés során felmerülő újabb fejlesztési ötleteket megegyezés alapján kivitelezzük.

Logo

vvortex

Weboldalak, webshopok, web-alkalmazások készítése több, mint 9 év tapasztalattal, korszerű technológiákkal, rugalmas kondíciókkal.

info@vvortex.hu
+36 30 799 9102
© vvortex
powered by wAdmin | v3.5.1 | vvortex.hu